Stroopwafel popcorn recept

Gepubliceerd op 10 maart 2023 om 16:12

Onze goeie ouwe Bob heeft de pest aan het snertweer van de afgelopen dagen. Daarom hebben we hem opgevrolijkt met zelfgemaakte stroopwafel popcorn. Kun jij ook een oppeppertje gebruiken? Of heb je zin in een nieuw popcorn experiment? Wij gebruikten uit de losse pols het stroopwafel popcorn recept van bakkriebels.nl.

 

Hieronder staat hoe wij het hebben aangepakt.

Stroopwafel popcorn recept

 

Het regent. Het hagelt. Het waait. Verjaag de kou dus met oer-Hollandse gezelligheid. Maak stroopwafel-popcorn! Je hebt vast nog wel iets in huis, maar anders ren je gewoon even door de natte sneeuw naar de supermarkt. De beloning is het waard.

 

Wat heb je nodig en hoeveel van alles? Tja, wees een beetje creatief. Probeer het uit. Wat kan er mis gaan? Het hoeft allemaal niet zo precies. Vind dit, of iets wat erop lijkt:

 

  • Drie volle eetlepels maiskorrels
  • Een eetlepel olie
  • Een paar (oude) stroopwafels (of andere koekjes, mocht je die in huis hebben)
  • Een goeie klont roomboter
  • Drie eetlepels pannenkoekenstroop
  • Een snufje zout
  • Een snuf kaneel

 

Hoe pak je het aan?

 

Eerst hak je de stroopwafels in kleine stukjes en zet opzij. 

 

Maak dan de stroop-karamelsaus:

  • Smelt in een pan de roomboter, doe er de suiker, kaneel en de stroop bij.
  • Laat het een paar minuten zachtjes koken, roer door.
  • Laat het daarna afkoelen.

 

Maak ondertussen - of als je klaar bent met de saus, de popcorn in een pan met een beetje olie.

Vergeet niet vaak te schudden.

Als de popcorn klaar is, strooi je er een klein snufje zout over.

 

De saus is nu nog een beetje warm, maar vloeibaar. Schenk ongeveer de helft in dunne straaltjes over de popcorn. Roer alles voorzichtig door elkaar. Dat plakt nu, maar straks wordt dat minder. Voeg de koekkruimels toe. Nog even roeren. Wil je meer saus? Giet er dan nog wat bij.

 

Eetsmakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.