Bobs Popcorn koekjes recept

Gepubliceerd op 23 juli 2024 om 12:00

Om sombere dagen vrolijker te maken en vrolijke dagen NOG leuker, deelt Meesterkok Bob hier graag zijn overheerlijke recept voor popcorn-koekjes.  Eerst popcorn poffen. Daarna deze grote, knapperige, koekjes met een bite bakken.  Altijd succes. 

Veel plezier en eet smakelijk!

(Het recept staat onder de foto.)

Bobs popcorn-koekjes

 

Uit: Bob Popcorn Meesterkok

 

Ingrediënten:

- Scheutje olie

- 40 gram maïskorrels

- 150 gram bloem

- 100 gram zachte boter

- 100 gram lichtbruine basterdsuiker

- 50 gram kristalsuiker

- ¼ theelepel zout

- 1 ei

- ½ theelepel vanille-extract uit een flesje

- ½ zakje (2,5 gram) baking soda

- Bakpapier

 

Bereidingswijze:

  1. ** Voorbereiding: **

   - Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

   - Verwarm de oven voor op 180 graden.

   - Pof de popcorn in een pan en strooi het zout erover.

 

  1. ** Deeg maken: **

   - Doe de boter, de twee soorten suiker, het ei en het vanille-extract in een kom.

   - Roer tot een romige massa.

   - Mix in een andere kom de bloem en de baking soda door elkaar.

   - Meng dat daarna met de romige massa.

   - Voeg de gepofte popcorn toe en schep goed door.

 

Let op: gebruik alleen gepofte popcorn in je deeg, geen harde maïskorrels!

 

  1. ** Vormen en bakken: **

   - De popcorn mag breken, dat is niet erg.

   - Schep met een eetlepel bolletjes op de bakplaat.

   - Maak ze niet te groot en leg ze ruim uit elkaar.

   - Druk ze een beetje plat.

   - Bak de koekjes 10-12 minuten op 180 graden.

 

De koekjes zijn klaar als ze goudbruine randjes krijgen.

 

  1. ** Afkoelen: **

   - Laat de koekjes een half uur afkoelen, dan worden ze lekker knapperig.

 

Tip: Heb je chocola in huis? Brokkel wat stukjes door het deeg voor je het bakt.

 

Enjoy!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.